Ajanvaraus hierontaan »

2023 Opiskelijahaku käynnissä nyt!

Opiskele Hierojaksi Lahdessa, Joensuussa tai Lappeenrannassa.

Lue lisää »

Opiskelijahieronnat

Suositut opiskelijahieronnat Lahden, Joensuun ja Lappeenrannan toimipisteissä.

Klikkaa ajanvaraukseen »

Päiväopiskelu

Opiskele hierojaksi päiväopiskelijana Lahden Hierojakoulussa, Joensuun Hierojakoulussa tai Lappeen Hierojakoulussa.

Katso lisää »

Monimuoto-opiskelu

Hierojaksi vaikka työn ohessa monimuotokoulutuksena Lahden, Joensuun tai Lappeen Hierojakoulussa.

Tutustu kurssitarjontaan »

Hyvät Asiakkaamme!

Kiinnitämme toiminnassamme erityistä huomiota terveyteen liittyviin asioihin seuraavin keinoin:

1. Olettehan terve ja oireeton kaikista hengitystieinfektioista meillä asioidessanne.

2. Jos olette olleet kontaktissa koronavirukselle altistuneen henkilön kanssa, ette voi tulla hierontaan.

3. Pese/desinfioi kätesi kun tulet koulumme tiloihin ja samoin poistuessanne. Toimitiloista löydät useita desinfiointiannostelijoita, mutta huolellinen käsien pesu saippualla on parempi vaihtoehto.

4. Ammatinharjoittajat vastaavat omien palvelutilojen asianmukaisuudesta ja siisteydestä taataksemme asiakasturvallisuuden hoidon yhteydessä.

Pitäkäämme huolta toisistamme! Järki käteen ja elämää elämään!

Tervetuloa hierontaan!

Terveisin,
Lahden, Joensuun ja Lappeen Hierojakoulun henkilökunta

Hierojaksi

Koulutettu Hieroja on nimikesuojattu ammattinimike. Se antaa mahdollisuuden toimia ammatinharjoittajana, joka ei ole ALV-velvollinen (ei maksa ALV:tä). Hieronnan koulutukset järjestetään yhteistyössä Samiedun kanssa.

hierojakoulutus-opiskelijahieronta

Opiskelu Koulutetuksi Hierojaksi

Opiskelu koostuu teoriaopinnoista sekä koululla suoritetuista asiakashieronnoista. Teoriaopinnoissa keskitytään hierontatekniikoiden lisäksi ihmisen anatomiaan ja terveyteen liittyviin kysymyksiin. Koulutuksen tavoitteena on oppia hierontatekniikat ja tekemään tutkimukseen perustuen asiakkaasta havaintoja, joiden pohjalta laaditaan asiakaskohtainen hoitosuunnitelma. Koulutus antaa ymmärryksen kehon vaivojen syy-seuraussuhteista ja työkalut vaivojen poistamiseen.

Koulutuksen aikana opitaan tunnistamaan ja käsittelemään hierojan kannalta tärkeimmät ihmisen lihakset. Lahden, Joensuun ja Lappeenrannan Hierojakoulujen opintosuunnitelmaan kuuluvat myös nivelten käsittely ja yleisimmät vaivat, hermoradat, mobilisoivat hierontatekniikat, triggerpisteiden käsittely, ultraääni ja laser-hoidot, sekä kylmä-lämpö -hoitotekniikat. Koulutukseen kuuluu myös yrittäjyysopinnot.

Tarkempia tietoja hieronnan ammattitutkintoon valmistavasta opiskelusta löydät OPISKELIJAKSI-välilehdeltä.

Erikoistuminen Urheiluhierojaksi

Lahden ja Joensuun Hierojakouluissa voi suorittaa urheiluhierojan opinnot. Urheiluhieroja saa lisäksi pätevyyden toimia esim. urheilujoukkueen hierojana.

Urheiluhierojan opinnoissa painopisteenä on urheilijan elämän ymmärtäminen ja urheilijan lihashuolto urheilijan eri vaiheissa. Koulutus sisältää urheiluhierontatekniikoiden lisäksi mm. valmennusoppia, urheilufysiologiaa sekä urheiluvammojen hoitoa.

Urheiluhierojaopiskelija saa koulutuksen ajaksi oman nimikkourheilijan, jonka kanssa toimitaan koko koulutuksen ajan.

hierojakoulutus-urheiluhieronta

Lisäkoulutus ja kurssit ammatinharjoittajalle

Lahden ja Joensuun Hierojakoulut järjestävät lisäkoulutusta jo valmistuneille hierojille. Syventävät opinnot käsittelevät esim. triggerpisteitä, kinesioteippausta, selkärangan mobilisointia yms.

Kursseja järjestetään läpi vuoden. Katso lisätiedot tästä linkistä »Valmistuneet opiskelijat kertovat:

Minna Piispanen

Valmistunut Lahden Hierojakoulusta 2017

Minna on taustaltaan Sosiaalialan Ohjaaja ja lähihoitaja, kotoisin Kinnulasta. Tiivistä opiskeluvuotta Minna muistelee hyvällä mielellä. Varsinkin koulun alussa tietoa tuli ja työtä oli paljon. Anatomiaopintojen edetessä ja asiakashierontojen tuoman kokemuksen myötä kokonaiskuva terveydestä, ihmiskehon anatomiasta ja lihasten toiminnasta kuitenkin hahmottui. Minna saikin asiakkailtaan todella hyvää palautetta.

Minna kokee saaneensa koulutuksesta hyvän tietopohjan lihasperäisten ongelmien ratkomiseen. Yhdistettynä Minnan aikaisempaan kokemukseen Koulutetun Hierojan ammattitutkinto antoi hänelle hyvät eväät tulevaisuutta varten.

Uusille Hierojakoulun opiskelijoille Minna antaa neuvoksi avointa mieltä uusien asioiden kohtaamiseen. Hän myös kehoittaa olemaan itsekriittinen ja valmis kehittymään. Pieni annos salapoliisimaisuutta tekee hyvää, työssä pääsee ratkomaan terveydellisiä ongelmia ja poistamaan asiakkaalta joskus jopa vuosia jatkuneet vaivat.

Nico Kurki

Valmistunut Joensuun Hierojakoulusta 2017

Nicon vaimo kaipasi hierontaa ja Nico herrasmiehenä hieroi – itseltään kädet rikki. Tapahtumasarja johti ajatukseen siitä, että jos opettelisi oikeasti hieromaan. Nico valmistui joulukuussa 2017 Joensuun Hierojakoulusta ja enää hänen kätensä eivät mene hieromisesta rikki.

Nicon motivaatio oli ja on yhä huipputasoa. Valmistuttuaan hänet palkittiin stipendillä ryhmänsä parhaana. Koulussa syttyi himo oppia ja paljon. Tieto anatomiasta ja ihmisen toiminnasta on koukuttavaa ja kun kärryille pääsee, ei sieltä halua pois.

Hienointa koulussa Nicon mielestä oli asiakkaan auttamisen lisäksi hyvät opettajat, joita sai haastaa ja jotka olivat valmiina vastaamaan hankaliinkin kysymyksiin. Pisteitä opettajat saavat Nicolta myös ennakkoluulottomasta asenteestaan ja siitä, että jokaiselle opiskelijalle annetaan mahdollisuus olla oma itsensä ja kehittyä omien kykyjensä mukaan.

Uusille opiskelijoille Nico antaa vinkiksi olla utelias, haastaa opettajat ja tehdä itse paljon töitä oppimisensa eteen. Palkinto tulee ammattitaidon muodossa.

Tällä hetkellä Nico toimii ammatinharjoittana Joensuussa.

Oona Toivonen

Valmistunut Lahden Hierojakoulusta 2016

Oona on aktiivinen urheilun harrastaja, hän pelaa jääkiekkoa ja pitää monenlaisesta liikkumisesta. Kiinnostus kehon toiminnasta ja urheilun parissa toimimisesta johti Urheiluhierojaksi opiskeluun Lahden Hierojakoulussa.

Oona ei urheilutaustastaan huolimatta koulun alussa tiennyt juurikaan hieromisesta. Hän yllättyikin positiivisesti Lahden Hierojakoulun opetuksesta ja kurssin sisällöstä. Tiukka paketti tietoa ihmisen anatomiasta, vaivoista, syistä ja seurauksista oli mielenkiintoista ja avartavaa.

Oona kiittelee opiskeluajoiltaan hyviä opettajia ja koulun hyvää henkeä. Opiskelu ei ollut pelkkää hiljaa istumista, vaan osallistuvaa ja vuorovaikutteista tekemistä. Asiakashieronnoissa pääsi soveltamaan opittua tietoa. Käytäntö ja teoria tukivat toisiaan.

Oona pitää hierojan ammatista, työ ei usein edes tunnu työltä. Oonalla on ollut ensimmäisen ammatinharjoittavuotensa aikana paljon tyytyväisiä asiakkaita ja hänen taitonsa ovat yhä kehittyneet. Hän toimii ammatinharjoittajana Lahden Hierojakoululla ja FysioUp:illa Lahden Saksalassa. Voit varata hänelle ajan näistä linkeistä: Lahden Hierojakoulu ajanvaraus » ja FysioUp ajanvaraus »

10 asiaa hierojan työstä:

 • Alalla riittää töitä
 • Omaa osaamista voi jatkuvasti kehittää
 • Työssä tapaa paljon erilaisia ihmisiä - Työpäivät ovat vaihtelevia
 • Antaa loistavan pohjan jatkokoulutukselle (esim. fysioterapeutiksi)
 • Työ on palkitsevaa
 • Koulutettu Hieroja on nimikesuojattu ammatti, ALV:a ei makseta hieronnoista
 • Hierojan työ on fyysinen tekniikkalaji
 • Useimmat hierojat toimivat itsenäisinä ammatinharjoittajina
 • Hierojan ammatti sopii hyvin myös sivutoiminnaksi
 • Hierojan työkalut kulkevat aina mukana sinne minne hierojakin

Hierojankoulutus sopii sinulle, jos:

 • Pidät ihmisistä
 • Haluat tehdä työtä, jolla on merkitys
 • Olet perusterve ja fyysisesti kunnossa
 • Kuulet välillä rankkojakin tarinoita - Tämä täytyy kestää
 • Olet kiinnostunut terveydestä ja ihmisen toiminnasta
 • Haluat itse määrittää työaikasi
 • Olet mielelläsi jaloillasi ja teet fyysistä työtä
 • Pidät uuden oppimisesta ja itsesi kehittämisestä

Kursseja alkaa läpi vuoden. Katso lisätiedot ja hae opiskelemaan.Hakuohjeet »